Blog
Érdekességek rólunk, ételekről, ízekről, a gasztronómia világáról. Böngéssz blog cikkeink között!

A Márai-Gundel palacsinta története
A palacsinta több száz évvel ezelőtt jelent meg először a köztudatban. A szó maga a latin placenta, azaz lepény és a román plăcintă szavakból eredeztethető. A készítés leírását egy 16. századi szak...

Farsangi ételek, farsangi menüsor – íme a klasszikusok, recepttel!
Vízkeresztkor, azaz január 6-án a karácsonyi ünnepkörnek vége és megkezdődik a tél elbúcsúztatása és tavasz várása. Ennek várakozó időszaknak egy állomása a farsang.A farsangi időszak a vízkeresztt...

Íme a legjobb téli immunerősítő ételek!
A téli időszakban a szervezetünk és immunrendszerünk kimerül, így hajlamosabbak leszünk a fertőzésekre, betegségekre, fáradékony...

Kiről nevezték el a híres Cézár-salátát?
Ha nem ismernétek a történetet, elmondjuk: nem Julius Cézárról. J A Cézár-saláta egy népszerű, ismert étel szerte a világban és nagyon pontosan tudjuk a megalkotásának időpontját és körülményeit is...

A jó szilvás gombóc titka
A jó szilvás gombóc titka
Az örök kedvenc szilvás gombóc egy megunhatatlan, csodás fogás, amely a család szinte minden tagjá...