Blog
Érdekességek rólunk, ételekről, ízekről, a gasztronómia világáról. Böngéssz blog cikkeink között!
A tökéletes szuflé nyomában
A franciák úgy tartják, hogy a jó szuflé épp olyan, mint a macska: imádja a törődést, de a figyelem hiányát kevésbé. Megmutatjuk, mit a titok!
Sok ember a szuflé szó hallatán összerezzen és kapásb...
A kacsamáj terrine
A kacsamáj terrine a francia konyhaművészetből született, bár elődjeit a pástétomokat már az ókorban is előszeretettel fogyasztották. A „terrine” szó jelentése gyakorlatilag magára a formára utal, ...
A legjobb káposztás tészta nyomában
Noha a káposztás tészta sokaknak egy igazi gyerekkori rémálom a menzáról, megfelelő alapanyagokkal és egy kis konyhatechnikai bravúrral elkészíthető a tökéletes mindennapi comfort food. Ne hagyjuk,...
A Márai-Gundel palacsinta története
A palacsinta több száz évvel ezelőtt jelent meg először a köztudatban. A szó maga a latin placenta, azaz lepény és a román plăcintă szavakból eredeztethető. A készítés leírását egy 16. századi szak...
Farsangi ételek, farsangi menüsor – íme a klasszikusok, recepttel!
Vízkeresztkor, azaz január 6-án a karácsonyi ünnepkörnek vége és megkezdődik a tél elbúcsúztatása és tavasz várása. Ennek várakozó időszaknak egy állomása a farsang. A farsangi időszak a vízkereszt...