Blog
Érdekességek rólunk, ételekről, ízekről, a gasztronómia világáról. Böngéssz blog cikkeink között!

Gyerekmenü: legyen élmény az éttermi ebéd a kicsiknek is!
Sokan azt gondolják, hogy gyerekekkel étterembe menni igazi kihívás. A kicsik az éttermi ételek jó részét nem szeretik, egyszerűen azért, mert más az ízlelésük, mást tartanak finomnak, mint a felnő...

Az ezerarcú karfiol
A tél és a kora tavasz még nem bővelkedik a friss hazai idényzöldségekben és gyümölcsökben. A szezonalitás trendjét viszont érdemes a fenntarthatóság miatt is szem előtt tartanunk, még ezekben a cu...

Indiai lencsefőzelék – az étel, ami nemcsak újévkor szól nagyot
Egy igazi közönségkedvenc, amely főleg újévkor kerül az asztalokra... de milyen kár, hogy csak ilyen ritkán: az indiai konyhában dahl, itthon főzelék a neve.Mondhatnánk, hogy különböznek egymástól,...

A tökéletes szuflé nyomában
A franciák úgy tartják, hogy a jó szuflé épp olyan, mint a macska: imádja a törődést, de a figyelem hiányát kevésbé. Megmutatjuk, mit a titok!
Sok ember a szuflé szó hallatán összerezzen és kapásb...

A kacsamáj terrine
A kacsamáj terrine a francia konyhaművészetből született, bár elődjeit a pástétomokat már az ókorban is előszeretettel fogyasztották. A „terrine” szó jelentése gyakorlatilag magára a formára utal, ...

A legjobb káposztás tészta nyomában
Noha a káposztás tészta sokaknak egy igazi gyerekkori rémálom a menzáról, megfelelő alapanyagokkal és egy kis konyhatechnikai bravúrral elkészíthető a tökéletes mindennapi comfort food. Ne hagyjuk,...