Blog
Érdekességek rólunk, ételekről, ízekről, a gasztronómia világáról. Böngéssz blog cikkeink között!

Hogyan és miért vált egyre népszerűbbé a hummusz fogyasztása?
A hummusz, mely arabul csicseriborsót jelent, a Közel-Keletről származó, mára igen népszerűvé vált mártogatós és kenhető étel. Sikere egyszerűségében és sokszínűségében rejlik, hiszen gyorsan elkés...

A nyúlárnyék nyomában
Hazánkban egyre népszerűbb zöldség a spárga, népies nevén a nyúlárnyék vagy lófark. Fogyókúrázok körében alacsony kalóriatartalma miatt régóta ismert és kedvelt növény, azonban markáns ízvilágának ...

Van olyan, hogy tökéletes guacamole recept?
Ahány ház, annyi guacamole recept. A guacamole egy mexikói, négyévszakos mártogatós, melynek alapja az avokádó. Népszerűségét egyszerűségének köszönheti, hiszen egy könnyen elkészíthető, egészséges...

Medvehagyma
Javában tart még a medvehagyma szezon. Sokan merészkednek ilyenkor az erdőkbe, azonban érdemes megfelelően tájékozódni a növényről, illetve gyűjtéséről is, mielőtt az ember belevág ebbe a szabadtér...

Babka: a jeruzsálemi kalács nyomában
Egyre népszerűbb hazánkban a babka, mely könnyen felismerhető különleges fonási technikájáról és gyakran merész ízkombinációjáról. Édes változata lett ismert és elterjedt az egész világban, de a ne...

Isteni és abbahagyhatatlan: a házi padlizsánkrém készítése
A padlizsán egy meglehetősen megosztó: valaki vagy nagyon szereti és a tíz ujját is megnyalja egy jó házi padlizsánkrém után, vagy pedig rá sem tud nézni az amúgy igen mutatós és csodás színű zölds...