Skip to main content

6 profi eszköz, amely nem hiányozhat a konyhádból

| Blog

Az elmúlt időszakban valószínűleg sokan kihasználtuk konyháink – addig talán nem ismert – adottságait, eszközeit, gépeit. A vírus miatt otthon kényszerültünk, ez talán annyi előnnyel járt, hogy konyhai tudásunkat pallérozhattuk.
Bizonyára rájöttünk, hogy vannak nélkülözhetetlen dolgok, amelyek nélkül bizony nincs élet ebben a helyiségben. Következzen most hat olyan eszköz, amelyekre bizony a séfek is esküsznek!
 
1.     Profi kés
Az alfa, az omega, ami nélkül nem létezik konyha. A tompa életlen kések jócskán elvehetik a kedvünk a főzéstől – legyen szó húsok szeleteléséről vagy zöldséghámozásról, e nélkül egyszerűen belevágni sem érdemes.
 
2.     Öntöttvas serpenyő
Bizonyos ételtípusok egészen egyszerűen ebben lesznek olyanok, amilyennek a nagykönyv megírta őket, így például a steakek. Az öntöttvas serpenyő előnye, hogy sokkal jobban tartja a hőt, mint más ilyen típusú eszközök, továbbá minden irányba, jóval a felszín felett is sugározza a hőt. A benne elkészített étel így szépen pirul és nem párolódik.
 
3.     Szilikon spatula
A teflon megmentője, a folyékonyabb alapanyagok legjobb barátja. Egy szilikon spatulával nem karcoljuk meg az edényünk falát, bármilyen típusról is legyen szó, ráadásul veszteségmentesen is kinyerhetjük kedvenc krémünk minden cseppjét süteményünkhöz. Imádjuk!
 
4.     Zöldségpucoló
Ezzel az egyszerű, ám annál sokoldalúbb eszközzel bizony nemcsak a zöldségek vagy gyümölcsök héjától szabadulhatunk meg: ez a hámozó kiválóan alkalmas az adott alapanyag szeletelésére is, csak egy kis gyakorlás kell hozzá.
 
5.     Ételszonda
Azoknak, akik komolyabb vizekre szeretnének evezni a főzés tekintetében, nagyon jó szolgálatot tehet egy ételszonda. Búcsút mondhatunk a túlsült marháknak és a nyers csirkének is, de a desszertek tekintetében is remek szolgálatot tesz.
 
6.     Tésztakészítő gép
Noha a kézzel készült, rusztikus tésztáknak párja nincs, de rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg egy tésztakészítő gép beszerzésével. A friss, házi tészta bizony azonnali függőséggel jár, amint pedig birtokunkba kerül egy ilyen eszköz, egészen biztosan feltesszük magunknak majd a kérdést: miért nem szereztem be ezt előbb?

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Szerda 12:00 – 23:00
Csütörtök – Péntek 12:00 – 24:00
Szombat – 9:00 – 24:00
Vasárnap – 9:00 – 23:00

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a konyhánk 16:30-17:30 között nem üzemel, ennek értelmében ez idő alatt ételeket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
A konyhánk minden nap 22:00-kor zár.
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.