Blog
Érdekességek rólunk, ételekről, ízekről, a gasztronómia világáról. Böngéssz blog cikkeink között!

6 profi eszköz, amely nem hiányozhat a konyhádból
Az elmúlt időszakban valószínűleg sokan kihasználtuk konyháink – addig talán nem ismert – adottságait, eszközeit, gépeit. A vírus miatt otthon kényszerültünk, ez talán annyi előnnyel járt, hogy kon...

Honnan is indult a libamáj hosszú útjára?
A libamájnak sok ezer éves története van, mely az ókori Egyiptomban indult útjára, körülbelül 5000 évvel ezelőtt. Az írásos emlékek szerint ebben az időben kezdtek el az emberek libát tenyészteni é...

Hideg meggyleves – a nyár két szóban
A nyáron tomboló zöldség- és gyümölcsszezonok bizony egyértelműen együtt járnak bizonyos ételtípusokkal: tökfőzelék, lecsó, rántott patisszon... és persze sokak kedvence, a hűvös meggyleves is poro...

KIOSK – exkluzív rendezvényhelyszín Budapest belvárosában
Sokáig kellett várunk, de a rossz emlékek már a múlté. Végeláthatatlannak tűnő idő után a vendéglátóhelyek végre újra megnyithattak a nagyközönség előtt. Újra nektek főzhetünk, újra vendégül láthat...

Mákos guba – a KIOSK kedvenc
Egy izgalmas klasszikus, a Március 15. tér leghíresebb, örök csibésze – naná, hogy a mákos gubáról van szó. Hogy miért is olyan izgalmas ez a desszert nálunk? Most egy kicsit beavatunk!
Mákos guba...

A hazai ízek legjava, a vidék minden zamata: ez a farm-to-table!
A farm-to-table szó szerinti fordításban annyit tesz: a gazdaságból az asztalra. Kicsit bővebben pedig azt jelenti, hogy a vendégek elé olyan ételek kerülnek, amelyek alapanyagai hazai, kizárólag a...