Blog
Érdekességek rólunk, ételekről, ízekről, a gasztronómia világáról. Böngéssz blog cikkeink között!
Őszi ételek
Itt a november, amikor már szürkébbek és rövidebbek a nappalok, hidegebbre fordul az idő, sőt már az első fagyok is beköszönthetnek. Ilyenkor nincs is jobb, mit bekuckózni egy vastag, puha pléd alá...
Aphrodité szent gyümölcse: a gránátalma
A gránátalma származását tekintve perzsa, azonban ez a csodálatos gyümölcs már Ázsián kívül megterem Dél-Amerikában és Európába déli részein, sőt az utóbbi időben a klímaváltozás okán már Magyarors...
Száraz élvezet - Mit jelent a brut pezsgő?
A pezsgő valójában egy borszármazék, jellemzője pedig, hogy a bor második érése a palackban megy végbe. Itt születik tehát a varázslat, ami megannyi örömteli pillanat kísérője. Mai bejegyzésünk tém...
A birsalma jótékony hatása
Birs, birsalma, birskörte – számos néven ismert ez az igazán illatos, különleges és roppant egészséges gyümölcs. A birsalma jótékony hatása a szervezetre nem vitatható. Ebben a bejegyzésben összegy...
Néhány szóban az előételekről...
Rohanó világunkban sajnos egyre kevesebb idő jut arra, hogy leüljünk és nyugodt körülmények között fogyasszuk el ebédünket, vacsoránkat. Felgyorsult minden és sokszor csak utólag vesszük észre, hog...
Most akkor süllő vagy fogas?
A cikkünk címében feltett kérdést már rögtön itt az első mondatban egy szóval meg is válaszoljuk: mindegy, hiszen ugyanazt jelenti mindkettő. Azaz csak majdnem…
Ugyanaz, de mégsem A süllő és a fog...