Skip to main content

Gyerekmenü: legyen élmény az éttermi ebéd a kicsiknek is!

| Blog

Sokan azt gondolják, hogy gyerekekkel étterembe menni igazi kihívás. A kicsik az éttermi ételek jó részét nem szeretik, egyszerűen azért, mert más az ízlelésük, mást tartanak finomnak, mint a felnőttek. Éppen ezért a gyerekbarát éttermek kínálatából nem hiányozhat a gyerekmenü. De miben más a gyerekmenü a felnőtthöz képest? És milyen fenséges harapnivalók közül választhatnak a legkisebbek a Kioskban?

Miben más a gyerekmenü?

A gyerek és a felnőtt menü között ránézésre is lehet különbséget felfedezni, előbbi ugyanis jóval kisebb adag. A kis lurkók étvágya kisebb, mint egy felnőtt emberé, értelemszerűen ehhez igazodik az étteremben kínált ételadag is.

Nemcsak az adagok, hanem az ízesítés tekintetében is vannak különbségek. A felnőttek általában sokkal sósabb, fűszeresebb ételeket fogyasztanak. Nem riadnak meg a markáns ízektől, a szokatlan kombinációktól sem. Ezzel szemben a kicsik számára az otthoni ízek ismerősek, így jó esély van rá, hogy a hagyományos fűszerezés elnyeri a kis ítészek elismerését és tetszését.

Gyerekmenü a Kioskban

A Kiosk gyerekbarát étteremként természetesen az apróságokra is gondol, így nem kell attól tartani, hogy a gyerkőc nem talál fogára valót. A gyerekmenü keretében három finomsággal várjuk a kicsiket, ezeket mutatjuk most be.

Paradicsomos spagetti

A spagetti a fiatal generáció nagy kedvence. Egyszerű, de mégis nagyszerű étel, amit természetesen kicsit átszabtunk, a gyerekek igényeinek megfelelően. A mély és egyben könnyed ízvilágot leegyszerűsítettük kicsit, az olaszos életérzést a bazsalikom képviseli, amit kevés parmezánnal domborítunk ki.

Ropogós rántott csirkemell

A rántott csirkemell nagy klasszikus. Sok kisgyerek a húst kisebb lelkesedéssel fogyasztja, mint például a tésztát, a roppanós bunda azonban általában húsevésre sarkall. A csirkemell mellé bármilyen köret választható, a pergő rizstől a hasábburgonyáig.

Húsleves

A leves az ebéd fontos része. Gondoskodik a folyadékutánpótlásra, felmelegít, lenyugtat és felfrissít, éppen amire szükség van. Arról nem beszélve, hogy egy jó leves nemcsak tápláló, hanem finom is. A húsleves az erő forrása, amiben minden megvan, amire a gyerek szervezetének szüksége van. Az éttermükben a gyerekeknek a húslevest sok-sok zöldséggel és gyufatésztával kínáljuk, ráadásul a csészéket kis tyúkhús tekercsekkel gazdagítjuk.

A családbarát éttermek száma szerencsére egyre csak növekszik. Ez azt jelenti, hogy egyre több étteremtulajdonos ismeri fel, hogy az emberek gyerekkel is szeretnének étterembe menni és finomat enni, ezt azonban csak akkor tudják megtenni, ha van erre megfelelő hely.

Gyere, és látogass el a családoddal a Kioskba!

http://kiosk.meraki.hu/

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Szerda 12:00 – 23:00
Csütörtök – Péntek 12:00 – 24:00
Szombat – 9:00 – 24:00
Vasárnap – 9:00 – 23:00

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a konyhánk 16:30-17:30 között nem üzemel, ennek értelmében ez idő alatt ételeket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
A konyhánk minden nap 22:00-kor zár.
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.