Skip to main content

Vérpezsdítő nyári koktélok a KIOSK-ban

| Blog

A koktélok az italok hercegnői, amik előszeretettel hódítják meg az emberek szívét. Egy kellemes nyár este még hangulatosabbá tehető egy frissítő ital kíséretében. A koktél kiváló választás akkor, ha ünnepelsz, akkor is, ha csak szeretnél ellazulni, de akár abban az esetben is, ha egy baráti beszélgetés mellé keresel kísérőt. Nézzük, melyek a legnépszerűbb nyári koktélok és mit kell tudni róluk!

Nyári koktélok, amiknek nem lehet ellenállni
Egy jeges, ízletes koktélnak nehéz ellenállni egy forró nyári napon. Szerencsére nem is kell, hiszen a KIOSK-ban finomabbnál finomabb alkoholos és alkoholmentes italokat kóstolhatsz meg. Nézzük, melyek a legkedveltebb nyári koktélok!

 

Aperol Spritz

Az Aperol Spritz az utóbbi évek hatalmas slágere lett. A maga egyszerűségével és nagyszerűségével pillanatok alatt belopta magát az édes-fanyar ízek kedvelőinek szívébe. Receptje egyszerű, mint az egyszeregy, mindössze 3 rész prosecco, 2 rész narancslikőr és 1 rész szóda kell hozzá. A pirosas-narancsos szín, egy kis citrus és néhány jégkocka és kész is a mennyei élvezet!

Hugo

Ha egy igazán frissítő italra vágysz, akkor a legjobb választás a Hugo, amit a 2000-es évek elején egy tiroli mixer készített el, az Aperol Sprizt népszerűségére válaszul. A habzó prosecco, az aranysárga bodza tökéletes elegyet alkot, amit a menta frissessége és a lime fanyarsága még inkább feldob, a hozzáadott szóda pedig csak fokozza a habzóbor pezsdítő világát.

Mojito

A Mojito egy lightos fenevad, ami egyenesen Kubából érkezet hozzánk. Mindössze 5 hozzávaló kell az elkészítéséhez: fehér rum, lime, cukor, szóda és menta. A citrusos ízvilág tökéletesen passzol a mentához és a rumhoz, így egy olyan triumvirátus jön létre, amivel kevés más koktél kel versenyre. 

Margarita

A Margarita egy igazi klasszikus, egy ikonikus ital, ami már 1953 decemberében az Esquire magazin szerint kiérdemelte „A hónap itala címet”. Fanyar ízvilága miatt kedvelik olyan sokan ezt az italt, fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy könnyen meglepődhet az, aki megállj nélkül eregeti le a torkán ezt a finomságot, mivel hamar az ember fejébe száll. Mi kell hozzá? Mindössze egy kis tequila, Cointreau narancslikőr és friss citromlé.

Mai-Tai

A tiki kultúra ikonikus itala a Mai-Tai, ami rumból, Curaçao likőrből, mandulaszirupból, limeléből készül. Egyesek szerint Victor J. Bergeron készítette el először ezt a koktélt 1944-ben a Trader Vic’s étteremben. Az 50-es és 60-as években kimagasló népszerűségnek örvendett, ami annak is köszönhető, hogy Elvis Presley Blue Hawaii című filmjében igen jelentőségteljes szerephez jutott.

Long Island Iced Tea

A Long Island Iced Tea egy kifejezetten erős ital, így érdemes mértékkel fogyasztani. A csillanó jégkockákra vodka, tequila, fehér rum, Cointreau, Gin, citromlé, cukorszirup és Cola keverékét töltik, így kínálják a vendék számára. Nevét arról kapta, hogy az italok elegye olyan borostyánsárga árnyalatú, mint a jól ismert és mindenki által kedvelt jeges tea színe.

Moscow Mule

A Moscow Mule koktélt 1941-ben készítették el először Amerikában, mára pedig világszerte népszerű long drink lett belőle. Jellemzően hosszúkás üvegpohárban vagy réz bögrében kínálják, utóbbi oka, hogy a fém segít megőrizni az ital hideg hőfokát. Jégkocka, vodka, lime és gyömbérsör szükséges az elkészítéséhez, díszítésként pedig lime-ot és mentát érdemes használni.

Daiquiri

A legenda szerint a Daiquirit egy amerikai bányamérnök találta fel kubai tartózkodása alatt, a spanyol-amerikai háború idejében. Az alap receptbe nem kell más, mint rum, valamilyen citrusféle, jellemzően lime, illetve cukorszirup. Ez a fanyarkás-savanykás ízvilág nagyon jól tud esni egy izzasztó nyári napon, de ha édesebbre vágysz, akkor kérhetsz gyümölcspürével ízesített változatot is.

A KIOSK-ban színesebbnél színesebb, zamatos és ízletes koktélokat kortyolhatsz, miközben a Duna hullámzásában és a lebilincselő panorámában gyönyörködhetsz. A hagyományos nyári koktélok mellett igazi különlegességekkel is várunk, olyan ízkombinációkkal, amiket csak nálunk kóstolhatsz meg. Sőt minden héten van egy heti koktél ajánlat is, melyet a felszolgálóktól tudhatsz meg.

Tökéletes helyszínen szuper nyári koktélok várnak nálunk!

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Szerda 12:00 – 23:00
Csütörtök – Péntek 12:00 – 24:00
Szombat – 9:00 – 24:00
Vasárnap – 9:00 – 23:00

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a konyhánk 16:30-17:30 között nem üzemel, ennek értelmében ez idő alatt ételeket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
A konyhánk minden nap 22:00-kor zár.
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.