Skip to main content

Téli italkülönlegességek KIOSK módra

| Blog

A téli szezon a bartendereink kreatív energiáit is megmozgatta: speciális ízek és alapanyagok felhasználásával egy egyedülálló, fantasztikus téli kiadású koktéllap lett a végeredmény. Lássuk a fogyasztásra váró jelölteket itallapunkról:

KIOSK Espresso Martini - Tanqueray, Eszpresszó, Italicus, Kávélikőr, Vanília szirup

Az örökzöld ikonikus italt úgy tartják, hogy a koktélok királyának is nevezett londoni mixer, Dick Bradsell találta fel a 80-as évek végén. A legenda szerint az akkor még pályakezdő bartenderhez egy ma már világhírű modell lépett oda, aki egy olyan italra vágyott, amely felébreszti. A koktél igencsak jól sikerült, azóta pedig híres közönségkedvenc.
Most egy vadonatúj megvilágításban indult a szezonban hódító útjára. Az alap hozzávalók mellett – ünnepi jeligére – bergamot és vanília ízjegyek jelennek meg ebben az igencsak elegáns italban.

Winter Negroni - GinSTR Winter, Lillet Blanc, Luxardo Bianco Bitter

A Negroni 1919-ben látta meg a napvilágot. A történet úgy tartja, hogy Camillo Negroni gróf kedvenc itala az Americano volt (Campari, Rosso Vermut és szóda), de szerette volna kedves italát egy plusz karakterrel felruházni és még erősebbé tenni. A szóda helyett így került gin az italba, a világon pedig az egyik kedvenc aperitiffé vált.
A KIOSK-ban ezúttal a téli mesék igazi színeiben csábít minket kalandra: az alap hozzávalókat a ginben megjelenő fahéjas keksz, friss mandarin, narancs és sült szilva jegyek teszik téli hangulatúvá.

Jack Frost - Woodford reserve, Fehér kakaó likőr, Barnacukor, Angostura, Csoki bitter, Narancs bitter

A koktél alapját, a prémium minőségű Kentucky Straight bourbon whiskey-t 6 évig érlelik új tölgyfahordóban, majd sorszámozott üvegekbe palackozzák, 1812 óta azonos eljárással, kis mennyiségekben. Közepes testű, édes, citrusos illatú könnyed ital, melynek aromavilágában a fás, tölgyes, a fahéjas-vaníliás jegyek uralkodnak, lecsengése finom és hosszú, jellegzetesen fűszeres. Ezt a télies karaktert egészíti a fehér kakaó likőr, a barnacukor karamellessége, a csoki és a narancs bitter.

Hotel North Pole - Amaretto, Rum, Házi citromlé, Házi narancslé, Házi fahéj szirup, Tojásfehérje, Angostura

Ez a feledhetetlen utazás a Karib-térségből veszi kezdetét, majd egészen a hófedte északi gleccserekig repülünk. A rumos alapot az amaretto és a fahéj téliesíti, a pontot az i-re pedig a tojásfehérje teszi fel.

Slow Cinnamon Winter - Rum, Pimento Dram, Házi fahéj szirup, Házi gyömbér szirup, Házi citromlé, Bio almalé

Fahéjas rumbomba a tél margójára, annak fűszereivel megspékelve. Mert hát mi is lenne téliesebb, mint egy rumos koktél, amelyet egy gazdag, telt, fűszeres likőr egészít ki, amelyben leghangsúlyosabban a szegfűszeg aromája jelenik meg, amit a házi fahéj szirup, házi gyömbér és bio almalé tesz teljessé?

Santa Is Kicking Hard - Borredukció, Citromlé, Gyömbér szirup, Frizzante, Grenadine

Gyümölcsös és izgalmas pezsgőkoktél azokra az éjszakákra, amikor a buborékok elengedhetetlenek. Ez a Télapó bizony nagyot üt! 

Warm And Cozy - Martell VS, Cheery Heering, Házi citromlé, Házi mézvíz, Grenadine, Forró víz

Vannak azok a lélekmelengető italok, amelyek egy pillanat alatt forrósítanak fel a cudar időben. Ez az italunk éppen ilyen: a konyakra és cseresznyelikőrre épülő ital fűszerekkel és tűzforrón vesznek le a lábadról.

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Szerda 12:00 – 23:00
Csütörtök – Péntek 12:00 – 24:00
Szombat – 9:00 – 24:00
Vasárnap – 9:00 – 23:00

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a konyhánk 16:30-17:30 között nem üzemel, ennek értelmében ez idő alatt ételeket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
A konyhánk minden nap 22:00-kor zár.
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.