Skip to main content

Kezdjük az újévet salátákkal!

| Blog

A karácsony és az év utolsó hete általában minden családban hatalmas lakomákkal, eszem-iszommal telik és a szilveszteri bulik sem feltétlenül a visszafogottságról szólnak, már ami az ital és ételfogyasztást illeti. Az éjféli pezsgőbontást követően persze az emberek többsége fogadalmakkal kezdi az újévet, melyek között nagy számmal szerepelnek fogyókúrára, egészséges étkezésre, tudatos táplálkozásra vonatkozók, hiszen szervezetünk ilyenkor valamilyen formában mindig jelzi, hogy ráfér egy kis törődés.

Hogyan kezdjünk neki?

Kicsit jobban megvizsgálva az újévi fogadalmak pszichológiáját, az derül ki, hogy általában minden második ember tesz valamiféle vállalást, azonban csak negyedrészük jut el az első hét végéig és mindössze 10 százalékuk az, aki akár hónapokig kitart elhatározása mellett. A fentiek alapján tehát nem érdemes túlzásokba esni, érdemes olyan tervet kitűzni, amelyet valóban sikeresen véghez tudunk vinni. Az egészségünket és étkezésünket illetően tehát első lépésként egyszerűen elegendő figyelni arra, hogy eleget mozogjunk és az étkezéseinkbe próbáljunk rendszeresen beiktatni egészséges összetevőkből készült elemeket, például salátákat, amelyeket a legkülönfélébb összetevőkből és módokon állíthatunk össze.

Miért pont a saláták?

A hozzáértők szerint napi szinten kéne fogyasztanunk zöldséget és gyümölcsöket, mivel ezek számos szempontból gyakorolnak jó hatást szervezetükre. A zöldségek és gyümölcsök kapcsán ráadásul az a jó hír, hogy bár önmagukban is fogyaszthatjuk őket, de lehetőség nyílik arra is, hogy felhasználásukkal különböző salátákat állítsunk össze, amelyeket akár öntetekkel is felturbózhatunk. A saláták fogyasztását természetesen beépíthetjük akár a főétkezéseink elemeként is, hiszen például egy ilyen körettel könnyedén feldobható akár az ebéd vagy a vacsora is.

Hogy miért fontos ezek fogyasztása? Elsősorban azért, mert a leveles zöldségek például a legfőbb természetes rostforrásoknak számítanak és fogyasztásukkal eredményesen csökkenthető a koleszterinszint, beállítható a vércukorszint, valamint szintén ezen okból az emésztést is elősegítik. K vitamin tartalmuk a csontok erősítését szolgálja, magas víztartalmuknak köszönhetően pedig nagyban hozzájárulnak szervezetünk folyadékigényének ellátásához. Legalább ugyanennyire fontos vitamintartalmuk, ugyanis a zöldségek és gyümölcsök változatos fogyasztása révén bevihetjük gyakorlatilag az összes vitamintípust szervezetünkbe. Ugyanez a helyzet az antioxidánsokkal és az ásványi anyagokkal (vas, cink, folsav), melyek felvételét szintén elősegíti egy-egy zöldségből vagy gyümölcsből elkészített saláta. Arról nem is beszélve, hogy az antioxidánsok fogyasztása nagy mértékben hozzájárul a méreganyagok legbontásához a szervezetben.

Bár bizonyított tény, hogy a legmagasabb vitamintartalommal, akkor rendelkeznek a zöldségek, illetve gyümölcsök, ha nyersen fogyasztjuk őket, azonban természetesen a főzött felhasználásuk, például a levesnek vagy főzeléknek elkészített verziók sem ördögtől valók, hiszen ezek is képesek csodákat művelni szervezetünkkel.

Egészséges ételek és saláták a KIOSK kínálatából

Amennyiben úgy érzed kicsit túltoltad a karácsonyi ételeket és valami könnyedebbre vágysz, nekünk erre is van megoldásunk. Nézz be hozzánk a KIOSK-ba, ahol egészséges ételek tömkelegéből választhatsz. Ajánljuk figyelmedbe például Caesar salátánkat, amelyben a római saláta mellé Caesar dresszing, kruton és parmezán dukál, valamint a KIOSK superfood salátát, amelyet ánizsos sütőtökkel, csicseriborsóval, naranccsal, gránátalmával, dióval, mustárral és vinaigrette-el kínálunk. Ha nem vagy ennyire bevállalós, akkor kérd kísérőként vagy köretként kevert salátánkat, amely friss salátaleveleket és zöldségeket, valamint vinaigrette-t tartalmaz, vagy kóstold meg szintén kísérőként ecetes jégsalátánkat. Tudtad, hogy a KIOSK-ban van heti menünk is, amelynek létezik vegetáriánus verziója is? Ha adhatunk egy tanácsot, legyen az az újévi fogadalmad, hogy kipróbálod bármelyik ételt fentiek közül és ezzel már meg is tetted az első lépést egy egészségesebb élet felé.

 

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Szerda 12:00 – 23:00
Csütörtök – Péntek 12:00 – 24:00
Szombat – 9:00 – 24:00
Vasárnap – 9:00 – 23:00

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a konyhánk 16:30-17:30 között nem üzemel, ennek értelmében ez idő alatt ételeket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
A konyhánk minden nap 22:00-kor zár.
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.