Skip to main content

Így válassz a budapesti étterem terasz kínálatból!

| Blog

A nyári esték velejárója egy szuperjó frissítő. Nem mindegy azonban, hogy ezt milyen körülmények között fogyasztjuk el. Ma már Budapest legtöbb részén kellemesebbnél kellemesebb étterem terasz kavalkád várja a kiülni vágyókat. Hogyan válasszunk ezek közül helyszínt? Adunk néhány tippet!

Nyáron az ember a szabadba vágyik, különösen este, amikor a levegő már kellemes hőmérsékletű, a nap sugarai nem annyira erősek. Ilyenkor felüdülés a vacsora elfogyasztása egy kiülős hely teraszán. De mi alapján választható ki a legmegfelelőbb étterem terasz? Összegyűjtöttünk néhány szempontot!


Elhelyezkedés
Célszerű olyan éttermet választani, ami közel van otthonunkhoz, de legalábbis könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel vagy autóval. A vendégélmény fokozható, ha nemcsak arra utazunk, hogy minél közelebb legyen a hely, hanem arra is, hogy legyen benne valami plusz, például panoráma, amit a teraszon ülve csodálhatunk.

Hely
Attól függően, hogy milyen apropóból megyünk az étterembe, érdemes felmérni azt is, hogy mekkora a hely. A belváros éttermeiben olykor a teraszok nem túl nagyok, így ha népesebb társasággal érkezünk, akkor érdemes előre megkérdezni, hogy el fogunk-e férni, illetve egy úttal le is foglalni a kívánt asztalokat.

Stílus
Az étterem, így a terasz esetén sem mindegy, hogy mennyire hangulatos, modern, fiatalos kialakítás. Még a legfinomabb bor is jobban esik az embernek, ha a környezet kellemes és magával ragadó.

Ételek és italok
Természetesen nem utolsó szempont, hogy milyen ételeket és italokat kínálnak az adott helyen. Ha speciális étrendet követünk vagy allergiában, ételérzékenységben szenvedünk, akkor lényeges lehet, hogy az alapanyagok, allergének fel vannak-e tüntetve az étlapon. Érdemes olyan helyet keresni, ahol mindenki talál majd kedvére való ételt, italt.

Védett
Nyáron az ember általában az erős napfény elől keres menedéket. Bár egy vacsora alkalmával ez kevésbé fontos kérdés, egy ebéd vagy egy délutáni baráti találkozó esetén azonban nem árt, ha van árnyék a teraszon, esetleg valami hűsítő, párpásító berendezés. Mivel ebben az időszakban a zivatarok csak úgy jönnek-mennek, szerencsés tehát, ha az étteremnek van olyan fedett része, ahova ilyen esetben be lehet húzódni.

Gyerekbarát
Ha kisgyerekkel érkezünk, akkor fontos szempont, hogy a kicsi is találjon ínyére valót az étlapon. A gyerekbarát helyeken jellemzően van etetőszék, sőt, sok helyen játszósarok is, és külön gyerekmenü várja a piciket. Ez jellemzően a gyerekek kedvenc ételeit tartalmazza a gyerek étvágyához szabva. a KIOSK-ban például húsleves, paradicsomos spagetti és rántott csirkemell kérhető a gyerekmenü keretein belül.

Kutyabarát
Ha négylábú kedvencünkkel érkezünk, akkor azt szeretnénk, ha ő is jól érezné magát, legalábbis nem szorongana a hangos zajtól, tömegtől. Tehát, ha kutyát is viszünk magunkkal, akkor első lépésként ki kell deríteni, hogy a kiszemelt teraszra le lehet-e ülni kutyával és nem túl hangos-e a zene. Az állatbarát helyeken egyébként általában itatókat is kihelyeznek, ahol a kutyusok is felfrissülhetnek. 

Miért a KIOSK-é a legjobb étterem terasz?
Budapesten, a belvárosban szinte egymást érik a teraszos éttermek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy mindenhol ugyanolyan jó minőségű ételt ehetünk és a pozitív vendégélmény is garantált 

A KIOSK egy igen tágas térben helyezkedik el, így nyáron a levegő nem szorul meg az épületek között, van elég tér, hogy légmozgás alakuljon ki. Nem utolsó sorban pedig a teraszon sem egymás hegyén-hátán ülnek a vendégek, hanem amennyire csak lehet szellősen. A KIOSK terasza a Dunára panorámás, ami páratlan látványt nyújt. Bármilyen eseményről is legyen szó, hömpölygő folyamával figyelmet vív ki magának, persze a szó legjobb értelmében.

Az étterem által kínált kiváló fogások prémium alapanyagokból készülnek. Találkozhatunk hagyományos, újragondolt és egészen különleges ízekkel is, a közös ételeinkben, hogy nagy szakértelemmel és szeretettel készülnek el, frissen.

Nyáresti hangulat a szabadban, kellemes környezet és pazar ételek, italok - Mi kell még?

http://kiosk.meraki.hu/

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Szerda 12:00 – 23:00
Csütörtök – Péntek 12:00 – 24:00
Szombat – 9:00 – 24:00
Vasárnap – 9:00 – 23:00

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a konyhánk 16:30-17:30 között nem üzemel, ennek értelmében ez idő alatt ételeket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
A konyhánk minden nap 22:00-kor zár.
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.