Skip to main content

Hogyan készíts otthon ázsiai ételeket?

| Blog

Közismert sztereotípia, miszerint a keleti ízek központjában a csípős ételek állnak, ez viszont nem teljesen igaz. Az ázsiai konyha számos olyan fogást tartogat, amely nem kifejezetten csípős, viszont ízvilágában gazdag és különleges. Felfedezésünk során találkozhatunk a wokban összepirítható, zöldséges, húsos egytálételekkel, amelyeknél mi magunk állíthatjuk be az étel csípősségét. Ehhez hasonlóan, a legtöbb receptet saját ízlésünk szerint alakíthatjuk nem csak csípősség, hanem fűszeresség szempontjából is.

Hozzávalók

A legtöbb ázsiai recept a hozzávalók végtelen során vérzik el. A receptek első olvasásra tartalmazhatnak olyan hozzávalókat, amikkel nem találkozunk a sarki boltban, viszont egy nagyobb bevásárlóközpontba történő látogatással és egy kis szerencsével megtalálhatunk minden hozzávalót, amire szükségünk lehet. Jó kiindulási pontnak bizonyulhat az indiai konyha, mivel ételeik között számos raguinkhoz hasonló fogással találkozhatunk, amelyek ugyan összetevőkben különbözhetnek, viszont elkészítési módjuk nagyon hasonló megszokott raguinkhoz.

Természetesen előfordulhat, hogy a recept komplikáltabb és megkövetel olyan hozzávalókat, amelyekkel a szupermarketben sem találkoztunk, viszont erre is van megoldás. Számos városban találhatóak ázsiai delikát boltok, ahol a keleti hozzávalók és fűszerek sokoldalú világa tárulhat elénk és még a legritkább hozzávalókat is megtalálhatjuk. Ha pedig kényelmesen szeretnénk megszerezni minden alapanyagot, körbe nézhetünk online webáruházak polcain.

Speciális eszközök

A legtöbb alapvető ázsiai fogás elkészítése nem követel különleges felszereltséget a konyhában, viszont némelyik étel elkészítési folyamatát megkönnyíthetik az autentikus edények és eszközök. Ilyen például egy tradicionális, öntöttvas wok. Ez a sokoldalú edény nagy segítség lehet a thai ételek elkészítése során, pirított pad thai tészta vagy szójaszósszal ízesített zöldséges marha esetében. Ez a széles, viszonylag magas peremű edény számos célnak eleget tehet a konyhában. Mint említettük, számos ázsiai ételhez kifejezetten nagy segítség, viszont a tradicionális rántott hús elkészítésében is remekül használható.

Japán ételek terén, főleg, ha szusira gondolunk, jól jöhet a megfelelő felszerelés, amivel a tökéletes tekercseket készíthetünk, mivel az említett tekercsek elkészítése nehéz folyamatnak bizonyulhat szabadkézzel.

Összefoglalva, egy jól felszerelt konyha esetében nem jelenthet problémát az ázsiai ételek elkészítése felszereltség terén, az említett eszközök csupán megkönnyítik a folyamatot.

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Szerda 12:00 – 23:00
Csütörtök – Péntek 12:00 – 24:00
Szombat – 9:00 – 24:00
Vasárnap – 9:00 – 23:00

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a konyhánk 16:30-17:30 között nem üzemel, ennek értelmében ez idő alatt ételeket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
A konyhánk minden nap 22:00-kor zár.
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.