KIOSK-Budapest

webshop
Foglalás | Booking

A legjobb káposztás tészta nyomában

| Blog

Noha a káposztás tészta sokaknak egy igazi gyerekkori rémálom a menzáról, megfelelő alapanyagokkal és egy kis konyhatechnikai bravúrral elkészíthető a tökéletes mindennapi comfort food. Ne hagyjuk, hogy a fiatalkori traumák életünk végéig befolyásoljanak minket, adjunk egy újabb lehetőséget ennek csodás magyaros fogásnak, mert jól elkészítve hamar az egyik kedven ételünkké válhat!

Kezdjük az alapoktól

A jó káposztás tészta egyik lényege a megfelelő tészta, hiszen ez az egyik alapeleme. Válasszunk olyan típust, amely nem ázik el főzés közben, nem tapad össze, ebben az esetben lehet akár sok tojásos is a tészta, de ha bővelkedünk az időben, akár magunk is gyúrhatunk tésztát.

A második titok a karamellizálás. A lereszelt káposztát ugyanis össze kell forgatni az aranybarnára karamellizált cukorral, ettől lesz az íze kellemesen édeskés és telt.

A harmadik trükk pedig a káposztalé lesz. A káposzta lereszelése, besózása majd kifacsarása után megmaradó lé egy értékes hozzávaló a főzésünk során. Adhatunk belőle a lepirítás előtt a káposztához, a tészta főzővizéhez is – a kész fogás ízéhez, teltségéhez nagy mértékben járul ez az összetevő hozzá.

Az utolsó tipp opcionáis és persze ízlés kérdése: cukorral és borssal meghintve az elkészült ételt extra ízeket adhatunk káposztás tésztánkhoz.

Így készül a káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 1 kg fehérképoszta
  • 50 dkg tészta (hagyományosan kockatészta)
  • 3 ek. kristálycukor
  • olaj
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés:

  1. A káposzta külső leveleit tüntessük el, vágjuk kisebb darabokra a fejet, majd reszeljük le az egészet egy nagyobb lyukú reszelőn.
  2. Vegyünk egy nagy tálat és alaposan sózzuk be a lereszelt káposztát. Forgassuk át és tegyük félre, hogy álljon, körülbelül félórára.
  3. Az idő letelte után nyomkodjuk ki alaposan a káposztát és a levet pedig tegyük el külön, még szükségünk lesz rá.
  4. Hevítsünk olajat egy lábasban, majd szórjuk rá a cukrot és hagyjuk, hogy megkaramellizálódjon.

KIOSK BUDAPEST

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36-70-311-1969

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Vasárnap
12:00 – 24:00

16:30-17:30 között konyhastop van a KIOSK-ban és cukrász részlegünk sem üzemel. Ez idő alatt ételeket és desszerteket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
Az első rendelés felvételének ideje: 11:30. Kiszállítás indulása: 12:00. Az utolsó rendelés leadásának határideje: 21:15. Konyha zárása: 22:00.
Megértéseteket köszönjük!
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.

KIOSK BUDAPEST
Sütihasználati tájékoztató

A honlappal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásának érdekében, az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak alapján, honlapunkon sütiket alkalmazunk.