Skip to main content

11+1 különleges étterem a világ körül

| Blog

Az étterem jóval több egy helynél, ahol az ember elfogyasztja az elé tett ételt. A jó étterem ugyanis nemcsak a testet táplálja, hanem a lelket is. Olyan élmény, életérzés részeseivé válhatunk egy különleges étterem falai között, ami egy valódi gasztronómiai kaland, melyet sohasem felejtünk. Nézzük, mivel érdemelhető ki a „különleges étterem” cím és mely vendéglátó egységeknek sikerült ezt megszerezni a világ különböző pontjain!

Mitől lesz különleges egy étterem?
Az étterem megítélését három alaptényező határozza meg: a környezet, a konyha és a hangulat. Vegyük sorra ezeket részletesen!

A környezet
Egy éttermet kiemelhet a több közül az elhelyezkedése. Ha például a terasz egy gyönyörű tájra néz, akkor hamar népszerű lesz a helyi emberek és a turisták körében. A környezet alapvetően határozza meg, hogy milyen étteremmel van dolgunk. Egy előkelő, a luxusra sokat adó városrészben a gyorséttermek feltehetően nem olyan látogatottak, mint mondjuk egy olyan területen, ahol a közelben például több iskola is megtalálható. Egy étterem különlegességét egyébként pont e szabály felülírása is adhatja, ez azonban csak akkor van így, ha a hely úgy tűnik ki, hogy közben azt adja, amire a közönség vágyik.

A konyhakultúra
Étterembe végső soron mégiscsak azért megyünk, hogy együnk valamit. A megítélés esetében éppen ezért sokat nyom a latba, hogy milyen az étlap, mennyire széles a kínálat, milyenek a fogások, az ízvilág. Bármilyen stílusú étteremről is legyen szó, a kiváló minőség és a séf profizmusa alapelvárás.

A hangulat
Nem elég azonban, hogy az ízek, az ételek és az italok kimagaslók! Azok az éttermek aratnak igazán nagy sikert, amelyek egy életérzést képviselnek. Az ebéd vagy vacsora közben az ember úgy érezheti, hogy otthon van, jó helyen van. Nem feszeng, nem vágyódik máshova, egyszerűen csak az asztal mellett ülve átadja magát az élvezetnek.

11+1 különleges étterem a világban
A gasztronómia univerzumában számos fényes csillag ragyog. A következőkben nem mindennapi éttermeket mutatunk be, amelyektől mindenkinek leesik az álla!

1.Ice Étterem
A jég tematikájú éttermek igen népszerűek, a világ különböző pontjain fogyaszthatjuk el ételünket fagypont közeli hőmérsékleten. Ezek közül kiemelkedik az Egyesült Arab Emirátusban található Ice étterem, ami teljes egészében jégből készült. Különleges felfrissülés a nagy hőségben.

2. Labassin Vízesés Étterem
San Pablo városában található a Labassin étterem, amely azzal tűnik ki a többi vendéglátóhely közül, hogy a helyi finomságokat egy vízesés lábánál álló asztaloknál szolgálják fel. A kilátás meseszerű, az élmény pedig, hogy ebéd közben a lábunkkal a vízben lubickolhatunk, felbecsülhetetlen.

3. Vertigo Étterem
Bangkokban a Banyan Tree Hotel része a Vertigo Étterem és Moon Bár, amit egy felhőkarcoló tetején alakítottak ki. A lélegzetelállító kilátás egy életre szóló élmény, persze csak azok válasszák ezt az éttermet az esti vacsorához, akiket a tériszony messze elkerül.

4. The Grotto
Thaiföld egyik legkülönlegesebb étterme a The Grotto étterem, amelynek jellegzetessége, hogy egy mészkőbarlangban alakították ki a vendégteret. Könnyű ételeket szolgálnak fel ezen a látványos helyen, specialitásaik a grillezett gyümölcsök és tengeri herkentyűk.

5. Bird’s Nest Étterem
A különleges éttermek sorából nem hiányozhat a Bird’s Nest étterem. A madárfészekre hasonlító vendéglátóhely 5 méter magasan van a föld fölött, az ételt pedig a pincérek kötélen szolgálják fel.

6. The Rock
Igazi turistalátványosság Zanzibár szigetén a The Rock étterem. A hely a tengerben helyezkedik el a Michanwi Pingwe strandon, így kenuval és úszva lehet megközelíteni, de apály esetén akár be is sétálhatunk.

7. Disaster Café
Az igazán extrém élmények kedvelőinek kötelező állomás a Spanyolországban található Disaster Café. A vendégek 100%-os biztonságban élhetik át a Richter-skála szerinti 7,8-as földrengés élményét, miközben elfogyasztják ebédjüket, vacsorájukat.

8. Víz alatti étterem a Maldív-szigeteken
A világ első víz alatti éttermét 2007-ben mutatta be a Hilton Maldives Resort­&Spa. 5 méter mélyen fekszik az Indiai-óceánban, körülötte egy meseszép korallzátony és a pezsgő állatvilág figyelhető meg a 270 fokos, víz alatti panorámaablakokon keresztül.

9. Clos Maggiore
A Clos Maggiore London egyik legromantikusabb étterme. Lágyan pislákoló fények, a kandallóban pattogó tűz, ínycsiklandó francia finomságok, kiváló borok és cseresznyevirág mindenütt. Mi kell még egy meghitt estéhez?

10. Tour d’Argent
Párizs ikonikus étterme, amit 1582-ben alapítottak, azóta a város gasztronómiájának meghatározó szereplője. Az étteremből varázslatos kilátás nyílik a Notre Dame-re és a Szajnára, ebben gyönyörködve fogyaszthatjuk el a ház specialitását, a préselt kacsát.

11. Vista Étterem
Kambodzsában a Koh Rong-szigetcsoport ad otthont a Vista étteremnek, ami a Song Saa Private Island szálloda része. A hely különlegessége, hogy a vendégek egy, az óceánon átívelő hídon keresztól közelíthetik meg az éttermet, ahol egyébként remek ételek kóstolhatnak.

+1 KIOSK
Budapest különleges gyöngyszeme a KIOSK, ami mind ételeivel, mind pedig elhelyezkedésével kivívta magának az emberek figyelmét, szeretetét. Egy ikonikus hely a belvárosban, ahol az ember megkóstolhatja a klasszikusokat, de a modernebb vonulatú bisztrófogásokat is. 

A KIOSK-ban töltött idő igazi élmény. Legyen szó egy ünnepi vacsoráról vagy egy baráti sörözésről, itt mindenki otthon érezheti magát.

Kattints, és ismerd meg a KIOSK-ot!

NYITVA TARTÁS

Hétfő – Szerda 12:00 – 23:00
Csütörtök – Péntek 12:00 – 24:00
Szombat – 9:00 – 24:00
Vasárnap – 9:00 – 23:00

Kérjük, vegyétek figyelembe, hogy a konyhánk 16:30-17:30 között nem üzemel, ennek értelmében ez idő alatt ételeket nem szolgálunk fel az étteremben és a házhozszállítás is szünetel.
A konyhánk minden nap 22:00-kor zár.
© M15 Restaurant Kft. Minden jog fenntartva.
Made with ♥ by Meraki.